brainstorming

plan

&

aanpak

Niet lullen maar poetsen.

Bouwplannen herzien
Vee in Weiland

OnzeMissie

Het is een omvangrijk project en daar komt veel bij kijken. Vooral wetgeving en politieke belangen kunnen voor vertraging zorgen. 

Met behulp van draagvlak kunnen we de politieke motivatie stimuleren en daarom is het van belang dat jij je inschrijft.

We maken goede afspraken met de landeigenaren. Doordat het plan een beter groen beleid heeft dan een gemiddelde rijtjeshuis woning project en een uitzonderlijk stikstof aanpak heeft, maken we meer kans op slagen.

De grondwet zegt dat de overheid voldoende woongelegenheid moet bevorderen.

Met 331.000 woningen tekort helpen wij even een handje mee.

#SamenSterker #NietLullenMaarPoetsen

draagvlak

Woonprojectjes van enkele honderden woningen zetten geen zolen aan de dijk. Woonbouwprojecten zijn stilgelegd vanwege wettelijke of economische redenen. Het is een wervelstorm van ongelukkige omstandigheden maar we moeten het daar niet bij laten liggen.

#NietKlagenMaarBijdragen

Naast de enorme druk op de huizenmarkt is en door de covid-19 gebeurtenissen ook het een en ander veranderd met de kantorenbanen. Er is meer verdeeldheid en onbegrip ontstaan maar tegelijkertijd ook meer waardering voor onderwijs, toerisme en horeca.

We zijn bezig een toekomstig bestendige samenleving met concrete plannen en des te meer steun des te sneller dit gerealiseerd is.

Schrijf je in

Groep die een boom plant
De hond uitlaten

70

De eerste stap begint bij de grondeigenaren. Er wordt een systeem hanteert zodat iedere opkoping dezelfde vergoeding in verhouding krijgt. Dit in tegenstelling tot de constructie dat de eerste overgenomen partij veel minder krijgt dan de laatste.

De humane vastgestelde vergoeding is een aantal maal de marktwaarde van de grond, vastgoed en bedrijfsvoering. Deze aanbieding geldt alleen indien alle aangewezen partijen participeren.

Hier kan niet in onderhandeld worden. De eigenaren mogen uiteraard wel onderlinge afspraken maken. Met 70 locaties hoeven 9600 huishoudens niet af te wachten op eeuwige onderhandelingen, er zijn daardoor altijd wel minimaal 3 locaties die eensgezind zijn. Zowel met de landeigenaren als de gemeentes.

Omringende grondeigenaren mogen vrijwillig deelnemen. Wij zullen deze omtoveren in een sprookjesbos.

eerstedrie

We willen het liefst niemand teleurstellen, helaas zullen er vanwege de enorme vraag veel buiten boort vallen. Wees gerust, we zullen het niet bij deze 3 locatie houden.

We zullen de ervaring meenemen en met nieuwe ontwerpen komen om de toekomstige locaties in te richten. Bovendien zullen we meer tijd nodig hebben om de overheidsinstanties op een lijn te krijgen.

Doordat de locaties zich verspreiden tussen Lelystad en Den Bosch is er altijd wel een een locatie wat dichtbij is. Daardoor is er voor de potentiele bewoners minder drempel om zich in te schrijven. Hetzelfde geldt ook voor de werkgevers

Kudde schapen
Witte loopbrug

Ontwerp

Terwijl de overname proces in gang is zal er aan de ontwerpen worden gewerkt.

Ontwerp is voor alle 3 de locaties -op een aantal kleine bijzonderheden na- identiek. Zo kunnen de ontwerpen sneller goedgekeurd worden.

Bijkomend voordeel is dat we de productie van de appartementen zoveel mogelijk kunnen automatiseren. Dit voorkomt vertraging met inkoop van materiaal en goederen.

Gelukkig is de wetgeving voor gebouwen in iedere gemeente hetzelfde en kunnen de gemeentes samenwerken om de plannen goed te keuren.

papierwerk

Omdat er zoveel verschillende vergunningen bij komen kijken zullen we de geselecteerde gemeentes verzoeken tot een coördinatieregeling.

Normaliter moet de gemeente veel faciliteiten inregelen, denk aan straten, riolering, onderwijs en zorg capaciteit. Omdat we de gemeentes hier in ontzorgen zal daar weinig weerstand in ontstaan.

Doordat het project meer stikstof absorbeert dan dat we uitstoten, meer energie opwekken dan verbruiken en genoeg warmte energie overhouden om bestaande woningen in de gemeente van het gas af te halen, zorg voorzieningen aanbieden, privaatscholen om hogere niveau van onderwijs te realiseren, duizenden banen en ga zo maar door. De gemeente heeft eigenlijk weinig redenen om nee te zeggen.

Door de coördinatieregeling kan er alleen bezwaar gemaakt worden bij de Raad van State. Zij zullen deze als één besluit handelen binnen 6 maanden. 

Hierdoor kunnen we het eindeloze, langdurige wachten op rechtszaken voorkomen, we doen alles uiteraard volgens de regels, en de buurtbewoners worden gehoord.

#BeterEenGoedeBuurDanEenVerreVriend

Maar is het eerlijk om 3200 huishoudens te laten wachten omdat een paar omwoners het er niet mee eens zijn.

Man in kajak
Paddenstoel in bos

prototype

Er zal van de woontoren een paar verdiepingen als prototype gebouwd worden. Hier kunnen we de bouwfouten tijdig vaststellen en dit in het productie proces te corrigeren en kwaliteit waarborgen.

De prototypes zullen bewoond worden door deelnemers van de crowdfunding actie. Zo worden supporters beloond met een paar nachtjes doorbrengen in de concept woningen.

Zodra de fouten er uit zijn dan zal de productie van de prefab onderdelen starten. Deze worden opgeslagen en zodra de vergunning binnen is dan kan na het heiwerk de onderdelen als puzzel stukken geplaats worden.

Ook wordt de leverancier van de kanaalvloerplaten ingeschakeld om de voorraad op peil te houden.

Indien alle 3 locaties afgewezen worden dan zal er middels een tijdelijks bestemmingsplanwijziging van 10 jaar de torens tijdelijk opgesteld worden zodat we in een minder ideale omgeving toch 3200 woningen kunnen bouwen. Aan deze vergunning zijn er minder eisen benodigd.

bouwenbouwen

Er heerst een enorme schaarste aan vakkundig personeel. We zullen deze personen zelf opleiden en omscholen. Daarnaast hebben we bij het ontwerp rekening gehouden met het gemak van installatie. 

De onderdelen is nagenoeg hetzelfde waardoor er niet veel vaardigheden nodig is om het geheel te assembleren. En doordat er zoveel herhaling is kan er ook een hoge snelheid van oplevering behaald worden. In geval van defect of schade dan kan gerust een reserve onderdeel gepakt worden.

We hebben zoveel mogelijk risico's geëlimineerd. We moeten tijd winnen, het is tenslotte een woningcrises.

Niet een woning ongemakje.

Broer kust zusje
Modern Concrete Architectuur

Opleveren

Op iedere locatie komt een productielijn voor de prefab elementen. Voor het skelet beton elementen wordt CO² arme beton gebruikt. En met 8 specifieke productielijnen worden staal in de batterij mal en vervolgens onder druk gevuld en verwarmd verhard. Hierdoor kan per locatie 480 prefab elementen per etmaal produceren, goed voor 48 woningen per dag op 1 van de 3 locaties.

Eerste twee verdiepingen worden met een mobiele

hijskraan op zijn plek gezet. Vervolgens wordt er een geconditioneerde bouwplatform bovenop de toren gezet. Dit platform groeit mee met het gebouw. Hier zitten 2 kantelbare portaalkranen met een respectievelijk 40 en 100 ton hijsvermogen.

Aangezien de grote onderdelen op locatie gefabriceerd worden hoeft er geen rekening gehouden met limitatie van de openbare weg. Zo kan er sneller gebouwd worden met minder afval, transportbewegingen en dus uitstoot.

Door de productiemachine mee te ontwerpen met de woning is het mogelijk om 144 woningen per dag te bouwen op 3 locaties.

Het landelijk gemiddelde ligt op 200.

Duurtlang

Doordat de bureaucratie zo lang duurt wordt er zwaar ingezet op de productie en het assembleren van de woningen. De centrale voorzieningen zullen later opgeleverd worden. Wel zullen de restaurants, scholen en kantoren bereikbaar zijn.

 

Het tropisch zwembad, sportfaciliteiten en de centrale hal zal nog even op zich moeten laten wachten.

Een flinke bos zal jaren over heen gaan

voordat de bomen een redelijke hoogte hebben.

Groot deel van het personeel wordt eerder aangenomen om trainingen en omscholingen te volgen. En de eerste toren zal opgeleverd worden aan deze doelgroep.

Daarna volgen de andere medewerkers van de organisatie en als laatst de medewerkers van de externe bedrijven.

Prive zwembad
trip Planning

planning

Afhankelijk van de duur van de vergunning en uitspraak van de rechter kan er begin 2023 de eerste woontoren opgeleverd worden.

Het grote en vakkundige project team zal alles op alles zetten om volledige aandacht te krijgen van overheidsinstanties en dat alle obstakels zo snel mogelijk wordt opgelost.

Jij kan ons helpen door in te schrijven en mogelijke anderen in te lichten van dit bijzonder project.

Doe je mee?