computer Robot

Automate everything

Gone with the old,

in with the new.

dar
window Cleaner

OnzeMissie

We willen onze medemens het niet aan doen om repetitief zinloos werk te doen als het ook geautomatiseerd kan worden. Ja, dit zal banen kosten. Maar hoe cru dat in de eerste instantie ook klinkt, wij vinden het belangrijker dat iedereen voorzien wordt van een veilige omgeving. Met een dak, voeding, educatie zorg en gelijke toegang tot kansen.

nutteloos

Wat doe je als iemand bezig ziet met dingen die efficiënter kunnen. Juist, je laat ze met rust. Je kan tenslotte niet iedereen helpen en zij hebben ook het recht op onderdak en brood op tafel. Is het humaan?

 

Niet echt.

Het is er als gewoonte ingeslopen. Van hele onschuldige zaken zoals straatvegers tot hele fundamentele zoals boeren. De banen zijn uiteraard niet helemaal verdwenen, maar we kunnen met veel minder mankracht meer werk verzetten. Vroeger moest heel het dorp meehelpen om de oogst binnen te halen want anders ging het rotten en was het een moeilijke winter.

Solderen circuit board
Contruction Engineer

hulpMiddel

Met behulp van ons eigen automatiseringsteam, kunnen we hulpmiddelen ontwikkelen die van toegevoegde waarde zijn voor onze eigen samenleving. Zodra het in eigen omgeving toegepast kan worden dan zullen we dat doen. Als het van toegevoegde waarde is voor toekomstige locaties dan kan er langdurig ontwikkeld worden en getest worden. Indien mogelijk ook exploiteren en voor de rest van de wereld beschikbaar maken.

Om een voorbeeld te noemen: Er zijn automatisch wasbare toiletruimtes en badkamers. De toegepaste technieken zijn niet heel rendabel, vergen veel ruimte en zijn niet altijd even artistiek verantwoord. Waar wel ontwikkeling in gedaan kan worden is een opzetstuk voor de schoonmakers om deze aan te brengen en dat er met behulp van een aansluiting op stoom de toilette gedesinfecteerd kan worden en gereinigd worden in een. Zelfs geldt voor de badkamers met een (kind bestendige) stoom aansluiting op een mondstuk gezet kan worden zodat er kalkvrij gereinigd kan worden.
 

kansen

Het succes ligt van automatisering ligt in de uitvoering en toepasbaarheid. Om tot een goede uitvoering te komen betekent ook dat er veel getest moet worden. En wat is beter dan door je “eigen” mensen kritisch maar onderbouwd feedback laten geven. Een omgeving waar fouten maken toegejuigd wordt omdat het een teken van progressie is.

Brainstormen
Vrouwelijke industrieel ingenieur

doordacht

Sommige dingen moeten van te voren al bedacht zijn om automatisering makkelijker te maken. Zo hebben we met het ontwerp overal ruimte overgehouden voor de monorail. Vorm van de torens zijn zo bedacht dat machines geautomatiseerd om het gebouw heen kunnen zonder al te veel obstakels. Hebben de bovenramen een hoek wat berekend is om maximale hoeveelheid licht te ontvangen voor de zonnepanelen. Krijgen de zonnepanelen via een reflectie coating meer energie door de schuine ramen van de bovenburen.

toegevoegde
waarde

Gadgets zijn cool, erg leuk en entertaining. Het is alleen niet verantwoord om inkomsten te verbranden aan talenten die ook oplossingen kunnen bedenken, ontwikkelen en realiseren waar we met z’n allen baat hebben. Ontspanning en vermaak is een belangrijke factor maar het moet in balans zijn. 

VR Headset