panelen in het gras

Clean

&

Energy

Energie neutraal is zó 2020

geyser-4640130.jpg
Screen_Shot_2020_10_11_at_9.19.38_PM.png

OnzeMissie

In het kader van beter voorkomen dan genezen, hebben we daarom een nieuwe balans gevonden in het zoeken naar alternatieve energie en het voorkomen van gebruik.

Een van de belangrijkste peilers voor dit project is dat wij er van overtuigd zijn dat besparing gepaard kan gaan met het verhogen van de comfort. We moeten alleen even iets verder kijken dan ons neus lang is.

Met alle moderne technieken, grote schaal inkoop en een groene visie zijn we niet alleen energie en CO2 neutraal maar produceren we meer energie die we gebruiken én absorberen we meer CO2 dan dat we uitstoten. Niet alleen bij in gebruik, maar ook bij productie en recycling. We kijken naar het totaalbeeld en niet alleen om wat te roepen met marketing doeleinden.

Energie neutraal is zó 2020.

Woonwerk

Er zijn veel maatregelen om forens verkeer terug te nemen. Toch blijft het vaak bij een kleine impact. Een pandemie was er voor nodig om werkgevers en werknemers te laten beseffen dat op stand werken wel degelijk mogelijk is.

Wel zijn we er achter gekomen dat het niet voor iedereen het altijd even prettig is vanwege het ontbreken van een geschikte werkomgeving.

Woningen zijn alleen voor de mensen die op het terrein een werkgever hebben. En ja, daar komt een hoop bij kijken.

Op het autovrije terrein kunnen de kinderen naar school lopen, boodschappen worden voor je gedaan

Sport en recreatie is allemaal op loop afstand.

Monorail brengt je naar dichtstbijzijnde openbaar vervoer knooppunt of je maakt gebruik van de super flexibele en voordelige Auto-Per-KM-Huur Service.

Door het probleem bij de kern aan te pakken is er een kettingreactie van reductie van CO2 en energie.

085_bussen_op_waterstof.jpg__1200x800_q8
man en panelen

ZonneScherm

Woningen zijn voorzien van een zonnescherm. En ze zijn gemaakt van zonnepanelen #Duh. Wegklappen voor prachtige en ruime uitzicht, en als de zon schijnt de paneeltjes uitgeflapt, handig toch?

Iedere woning aan de zonzijde waar het rendabel is om zonnepanelen aan te brengen worden 10 panelen aangebracht. Dit levert ongeveer 2700KWh op en voor het appartement is het verwachte gebruik ongeveer 1000KWh. 

De ramen zijn voorzien van een reflectieve coating. Omdat de ramen onder een hoek naar buiten staan wordt er meer energie opgewekt dan een reguliere zonnepaneel. Met een koelmiddel worden de panelen gekoeld, energie wordt centraal opgeslagen in de boiler. Hoe koeler de panelen hoe langer ze mee gaan.

Win-Win

aardwarmte

Met behulp van geothermische energie krijgen we iedere huishouden meer dan genoeg warmte energie aangeleverd. Zoveel zelfs dat het sub tropisch zwemparadijs en buitenbad heerlijk warm blijft. 

Techniek wat toegepast zal worden zijn 2 boringen die op de breedste punt 7 km van elkaar verwijderd zijn en op een diepte van tussen de 5 en 7km elkaar terugvinden. Dit heet een closed-loop systeem. Hierdoor doseren we geen temperatuurverschil in  het gesteente, wat kans op seismetische activiteit voor de oppervlakte zo goed als elimineerd.

De verwachte energie opbrengst zal ongeveer 40MW zijn, dat komt neer op ongeveer 100.000 huishoudens met een gemiddelde verbruik van 3500KWh per jaar.

 

Met dit project is ongeveer 100 miljoen euro gemoeid per locatie.

#WarmtePompXXL

Screen_Shot_2020_10_11_at_9.19.38_PM.png
double-glazing-window-demonstation-88823

Driedubbel

Alle appartementen zijn voorzien van driedubbel glas gevuld met een edelgas. Investering is enorm en zeker rendabel, het duurt alleen wat langer voordat het terug verdient wordt. Tevens is het glas voorzien van een zonwerende coating zodat een groot deel het energie bij de onderste zonnepaneel terecht komt.

Centrale voorzieningen worden ook waar het mogelijk is met hoog isolerende ramen. In de centrale hal wordt het plafond voorzien met meerlaags EFTE en worden actief gevuld met lucht.

luchtklimaat

Zuurstof is een belangrijk element voor ons medemens. Moderne huizen worden steeds beter geïsoleerd en hoewel er eisen zijn volgens de Nederlandse wetgeving, meeste ventilatie systemen staat op standje 1. Ook wel het standje afwezig.

Woningen in dit project, zijn voorzien van grote aanvoerleidingen en kunnen tot 10 keer meer ventilatie realiseren dan wettelijk vereist. Om te voorkomen dat je tornado leeft met suizende en fluitende aan en afvoeren, is in het ontwerp meegenomen om het geluid geruisloos te krijgen door het lucht te distribueren met luchtsokken.

Een raam openzetten is daardoor niet noodzakelijk meer en met de WTW (Warmte Terug Winning) installaties verliezen we zo min mogelijke hoeveelheid aan energie. 

Zodra niemand meer aanwezig is dan zal de klimaatbeheersing uit gaan. Wanneer de eerste persoon van het huishouden door de toegangspoorten heen komt dan is binnen 10 minuten het appartement met enkele graden warmer door de grote lucht toevoer.

gal12.png