top of page
Walnoten

samenvatting

Momenteel is er in Nederland een groot woningtekort van ruim 331.000 woningen. Efficiënt en duurzaam bouwen, bouwen, bouwen is de enige remedie. Aankomende 10 jaar moeten er zelfs 1 miljoen woningen gebouwd worden om het tekort op te heffen. Om daaraan een bijdrage te leveren gaan wij 10.000 energiezuinige en levensloopbestendige maisonnettewoningen bouwen, in 1000 dagen. 

 

Het gaat om twee typen dubbellaagse-appartementen: 

Type A is 120m², voor singles en koppels zonder kinderen 

Type B is 180m², voor huishoudens vanaf 3 personen

Het 6 meter hoge plafond met een enorme raampartij geeft in iedere woning het gevoel van een luxe penthouse. 

 

Deze appartementen worden gerealiseerd op 3 locaties rondom de randstad, op voormalige landbouwgrond. Circa 5% wordt bebouwd, de rest wordt omgetoverd tot een bosrijk en biodivers gebied, waar ook bewoners en omwonenden van kunnen genieten. In de natuurrijke mini-stad komen hoge, smalle woontorens voor optimaal uitzicht voor iedereen. In het midden de centrale faciliteiten voor levensmiddelen, scholen, kinderopvang, vrijetijdsbesteding én kantoorruimte. 

 

full service, van alle gemakken voorzien, Robo Butler, Schoonmaak, onderhoud, automatisering

We maken uitsluitend gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Een  geothermische energiebron wordt gebruikt om de woningen en voorzieningen te verwarmen. 

Zonnepanelen als zonnescherm worden gebruikt voor het opwekken van elektrische energie voor onder andere licht en kokend water.

 

Deze betaalbare maisonnettewoningen worden aangeboden voor €750 tot €1000 huur per maand. Ze worden naar wens helemaal, of gedeeltelijk ingericht opgeleverd, met keuze uit verschillende stijlen.

Doordacht

We combineren de voordelen van industrialisatie en doordachte architectuur met schaalvoordelen. 

 

Gelukkig is de wetgeving voor gebouwen in iedere gemeente hetzelfde en kunnen de gemeenten samenwerken om de plannen goed te keuren.
 

Uit diverse onderzoeken blijkt: de consument wil een rijtjeshuis met een tuin, géén appartement (NVB: Consument wil rijtjeshuis, géén appartement - Vastgoedmarkt)

 

Waarom kiezen wij dan toch voor dubbellaagse-appartementen? 

 

Ten eerste duurt de bouw van de traditionele rijtjeshuizen simpelweg te lang. Gevestigde partijen hebben niet voldoende productiecapaciteit om binnen 10 jaar 1 miljoen woningen te bouwen en hebben weinig baat bij het tijdelijk opkrikken van de productie.

Het bouwen van appartementen is veel efficiënter, qua tijd, energieverbruik en kosten.

 

Ten tweede houden we door de hoogte in te gaan, maar liefst 97% meer ruimte over voor groen, ten opzichte van eenzelfde hoeveelheid rijtjeshuizen met een postzegeltuin.  

 

We bebossen voormalige agrarische grond voor 96%, slechts 4% wordt bebouwd. Zo hebben we op iedere locatie maar liefst 1 miljoen vierkante metertjes (ongeveer 200 voetbalvelden) de ruimte om een bosrijk en biodivers gebied te creëren. Hier willen we onze medemens meer laten genieten en verbinden met de natuur, want dat draagt bij aan de gezondheid van ons allemaal.  

 

Dit helpt ons tevens om onze CO2 uitstoot te compenseren. Een mens ademt ongeveer gemiddeld 250 kg CO² uit per jaar dat zijn ongeveer 12 bomen per persoon. Met 1 miljoen m² tuin en met ongeveer 25m² per boom komen we uit op 40.000 bomen. Alleen voor het uitademen van 6700 medebewoners hebben we dus al 80.000 bomen nodig.

Het is nog steeds veel te weinig, maar het is in ieder geval een stapje in de juiste richting. 

 

haalbaar om faciliteiten dichtbij te hebben, comfort en gemak onderhoud

werkgelegenheid, ontwikkeling en sociaal leven - minder hoeven te reizen, reductie forenzenverkeer 

In oudere appartementen Uitstekende geluidsisolatie en climate control. 

 

Bovendien is financiële waarde van appartementen nog steeds hoog, waaruit we kunnen opmaken dat deze toch zeer gewild zijn, wat het ook voor investeerders interessant maakt om het project te initiëren/ om de bouw van de grond te krijgen. Uiteindelijk hebben we daar allemaal baat bij. .  

 

Duurzaam: waarom dan toch kiezen voor préfab beton - dat lijkt niet duurzaam

Leuk Meisje
bottom of page