Verschillende Open Books

Leren

&leren

Helaas kunnen we niet iedereen tevreden stellen.

Blije reiziger
Walnoten

samenvatting

Met WinWin steken we niet onze hoofden in het zand. We zijn er al te goed bewust van dat we niet iedereen tevreden kunnen stellen. Wel hebben we het doel om alles zo goed mogelijk tegemoet te komen. 

Door een aantal zaken fundamenteel anders aan te pakken, is daardoor veel meer mogelijk maar helaas zal de een meer moeten wennen dan de ander.

We hebben hier een aantal nadelen geformuleerd, mis je er iets? laat het ons weten.

Veelgestelde vragen

Woning

Geen tuin


In de appartementen worden geen tuinen aangeboden. We hebben liever grote parken en bossen. Deze zijn bereikbaar vanaf het moment je de lift uitstapt. Klinkt behoorlijk sci-fi.
Studenten


Met 6700 inwoners is het helaas te klein om goed beroepsonderwijs aan te bieden. Wel verwachten we voor deze doelgroep stad nummer 4 te bouwen die helemaal hier op ingericht is. Voor velen die nu lezen waarschijnlijk te laat, sorry.
Hoge torens horen niet op het platteland


En logischerwijs eigenlijk ook niet in de stad. Steden zijn al te vol. Veel woningen komen dan in de schaduw te staan. Het bouwen zorgt voor veel overlast. We weten dondersgoed dat het gebruikelijk is. Maar we willen meer natuur en betaalbare woningen en minder landbouwindustrie. We willen meer rust maar met de voordelen van de stad. Daarom zijn we hier op gekomen.
Geen rijtjeshuis


Hoewel dit een wens voor velen is. De enige reden die we kunnen bedenken is dat men graag een tuin wilt. Wij prefereren grote bossen, parken en biodiversiteit.
Auto kan niet voor de deur geparkeerd worden.


Auto's kunnen bij het transferium geparkeerd worden. We verwachten dat meeste huishoudens hun auto van de zaak inleveren en hun prive auto verkopen. Met de auto leenservice waar men per KM afrekend is vele malen voordeliger en flexibeler. Ene moment een aygo en de ander moment een transporter om met het hele gezin naar het strand te gaan. De spullen vanuit de auto naar woning kan getransporteerd worden met de monorail. Boodschappen wordt ook allemaal centraal geregeld via de monorail. En bovendien kan je altijd de modernste auto uitkiezen die aan de hoogste milieu eisen voldoen. En tevens is het gehele terrein autovrij, wel zo veilig.
Geen koopwoning


De huidige vrije markt heeft het moeilijk gemaakt voor de starters en middelinkomen. Door alleen woningen te verhuren met onorthodoxe regels zorgen we voor betaalbare huur. We hebben een beleggingsfonds voor het vastgoed zodat je daar in mee kan profiteren.

Lidmaatschap


Sociaal

Collega's dichtbij


Het is heel goed voorstelbaar dat de mensen die je niet mag of dat je werk en prive graag gescheiden wilt houden. Let wel, met ruim 6700 mensen in de mini-stad is de kans wel kleiner dat je elkaar tegen komt. En voor de leuke collega's is het juist uitermate handig.
Ik wil niet ontzorgt worden.


Niet iedereen heeft dezelfde wensen. Sommige reizen al de hele wereld rond en willen liever zelf strijken, koken en stofzuigen. En wellicht is het geen plek voor jou. Maar om de vaardigheden rondom het huishouden te leren en te doen is er een mogelijkheid om dat zelf te doen. Ingredienten kan besteld worden zodat je kan leren koken of je doet mee aan de dagelijkse work-shops om te leren koken gezellig met anderen.
Beperkte keuze in scholen.


We proberen de beste kwaliteit onderwijs te geven. Zo goed mogelijk aangepast op de wensen van de leerling. Voldoet het niet aan je wensen dan kan je altijd gebruik maken van de scholen in de omgeving. Laat het ons weten wat er aan onze methodiek mankeert, we willen altijd verbeteren.
Beperkte hoeveelheid retail winkels


Om de lokale economie te ondersteunen zullen we zo min mogelijk retail voorzien. Ook verwachten we een trend dat dit minder nodig zal zijn.