Op fietsen

groen

&

divers

Meer verbinden
met de natuur.

Tree Hugger
Pretty Garden

OnzeMissie

Naar verwachting zullen de steden verder groeien. Als reactie daarop zullen steeds meer mensen wegtrekken uit deze drukbevolkte gebieden. De verhoogde kans op werkgelegenheid, ontwikkeling en sociaal leven.

 

De opkomst van Tiny houses en camperhomes is ontstaan omdat men meer van de natuur wil genieten. Hoewel iedere kant zijn voordelen heeft, is er weinig omtrent het combineren van die 2 wensen.

ontwerp

Het ontwerp is begonnen helemaal van scratch af aan. We willen de maximale hoeveelheid natuur. Als we overal auto’s stoepen en fietspaden aan moesten leggen dan hou je geen natuur over, zie een gemiddelde Nederlandse woonwijk. Dus hebben we dit allemaal vervangen door een paar bruggen aan te leggen en de auto’s te parkeren op een centrale plek zodat het een volledig autovrije omgeving kan zijn. Door de woningen te stapelen gebruiken we slechts 3% van de grondoppervlakte.

De woningen zijn met bruggen verbonden met de centrale voorzieningen en binnen enkele minuten ben je bij de parkeerplaats of openbaar vervoer. Wil je lekker met je haar los door de bossen heen lopen dan zijn er paden en toeristische routes. Uiteraard zijn er ook paden naar de centrale voorzieningen.

 

Doel is om minimaal 40.000 bomen te planten. 'bomen zijn alleskunners'. Ze spelen een cruciale rol in de strijd tegen het veranderende klimaat. Ze koelen, zuiveren, bevorderen de waterhuishouding en hebben een positieve invloed op de biodiversiteit én onze gezondheid.
 

Weides met grasvelden a la teletubbieland, kleurrijke omgevingen zoals een keukenhof en Floriade. Zodra je uit je maisonnette komt stap je zo de moeder natuur in. Loop langs de rustgevende meren en sloten om je gedachten een mooi plekje te geven.
 

View from tower 14.jpg