Stamppot met gehaktballen

Eat

&

repeat

Gezond genieten.

Eten verspreid
Vegetarische Hamburger

OnzeMissie

Goede voeding draagt bij aan een goede sfeer. Het heeft een sociaal element, geeft ruimte voor creativiteit. Naast het bieden van belangrijke stoffen voor ons lichaam, is het verkennen van het smaakpalet ook voor velen een genot.

impact

Cultuur en gewoontes hebben impact op onze omgang met voeding. Zo zijn kromme komkommers slecht te verkopen. Tijdens transport, distributie en verkoop is er enorme verspilling. De individuele consumptie in de huishoudens draagt ook bij aan verspilling, omdat er meestal meer gekookt, dan geconsumeerd wordt. Door de decentralisatie van voedselvoorbereiding moet er veel verpakt worden. Hoewel koken als ontspanning en als ontwikkeling van vaardigheden gezien kan worden, is het een activiteit waar veel tijd en energie ingestoken wordt.

Door de directe inkoopmogelijkheden bij de producenten en agrariërs kunnen we de marges van de tussenliggende partijen direct gunnen aan de bron. Door de grote volumes is het ook mogelijk om lokaal de bronnen te verkennen en hiermee afname afspraken bespreken.

Ter beveiliging van de gezondheid is er de capaciteit om meer te focussen op wat we inkopen. De grote schaal maakt het mogelijk om biologisch als standaard te hanteren en rendabel te houden. De afdeling inkoop heeft de schone taak om niet alleen kosten en marge in de berekening te nemen, maar ook de uitstoot en gezondheid. Samen met de specialisten wordt op wetenschappelijke basis gekeken naar het totaalbeeld en lange termijn effect. Wat de inkoop onderneemt heeft gevolgen voor de gezondheid voor de bewoners. Gezonde mensen dragen sterk bij aan de sfeer en daarom zo belangrijk.
 

Verse biologische groenten
Tomatencrèmesoep op foto

afhaal
bezorging

Bij alle eetgelegenheden is afhaal mogelijk. Het wordt geserveerd in afsluitbaar glazen verpakkingen. Deze kun je in de centrale eetgelegenheid consumeren. Alle keukens zijn gekoppeld aan het monorailsysteem, waardoor je makkelijk het met behulp van je telefoon maaltijden kunt bestellen. Zodra je klaar bent, dan breng je dit terug bij een monorail depot en dan wordt dit centraal gewassen.

GezondheidDiëten

Heb je bepaalde allergieën of heb je een plan opgesteld samen met je diëtist of wil je gewoon gezond eten? Dan kan je de app gebruiken om je te helpen met je keuze. Zo kan je je progressie bij houden en hoef je je geen zorgen te maken dat je teveel of slecht eet. De diëtisten werken nauw samen met de koks om een gevarieerd en verantwoord menu voor te stellen. Elke dag uiteten in de huidige samenleving, zou binnen no time tot verstopping van bloedvaten en andere gezondheidsprobleem leiden. Daarom wordt er veel aandacht besteed aan het uitbalanceren van de maaltijden, zonder dat dit smakeloos wordt.


Gratis en onbeperkt eten moet tenslotte niet ten koste gaan van je gezondheid.

Chef-kok in een keuken
In de keuken

participeren

Vanuit de organisatie zijn er ploegen die de verantwoordelijkheid op zich nemen om ervoor te zorgen dat 6700 bewoners zich geen zorgen hoeven te maken over het eten. Naast de 250 betaalde fulltime banen, is er voor medebewoners ruimte om te participeren in de keukens. Dit kan zowel op vrijwillige als betaalde basis. Via de app kan gecommuniceerd worden over participatiemogelijkheden. Op een semi informele wijze kunnen er ook vaardigheden worden bijgeschaafd. Zo wordt er actief op gestuurd dat medebewoners alles kunnen leren bereiden wat geserveerd wordt. Oefening baart kunst, dus als men zou willen dan kan men deelnemen in de productie keukens.

individueel

Wil je een romantische harten taart bakken voor je geliefde als verrassing voor jullie jubileum? Of heb je gewoon even geen zin in mensen om je heen? Dan bestel je de ingrediënten en het keukengerei via de app en deze worden dan thuis afgeleverd met behulp van de monorail. Ben je klaar? Stuur je ze dan vies terug, of je moet echt een schoonmaak fetisch hebben. 


Er zijn rondom het terrein en in het gebouw kookstudio’s aanwezig waar je met je vrienden of familie een kooksessie kan houden als je maisonnette te klein is. Of het nou even spontaan is, of met je verjaardag of jubileum? Uniek genieten in de luxe boomhut, in de bungalow waar paarden op de achtergrond de weide doorrennen of in de centrale voorziening waar de kinderen naar de speelplaats en het tropisch zwembad kunnen.

Appeltaart
Jonge boer met kudde kippen

verbinding

We zorgen ervoor dat kinderen niet met trots vertellen dat de kip uit de supermarkt komt. Op fokkerijen lopen de kippen, schapen, koeien en varkens rond. We doen dat zoveel in samenwerking met de lokale productie of kopen dat verantwoord in.

Om mensen meer in verbinding te brengen met de natuur, worden er ook workshops gegeven over hoe je de beesten kan slachten, gek genoeg zou dat juist meer respect en bewustwording geven over de consumptie van vlees. 

ontbijt

Het ontbijtbuffet wordt geserveerd in de centrale gelegenheden of wordt thuis vers bezorgd. Op de app bestel je een avond van te voren of via een vast patroon wat je thuis bezorgd wil hebben. Het is een Nederlandse gewoonte om met je huishouden thuis te ontbijten en een goedrecht. De centrale voorzieningen stellen we hierbij de mogelijkheid om kinderen vanaf jonge leeftijd met hun klasgenoten en docenten te eten. Niet elke dag, maar wanneer men zin heeft. 

croissants
gezonde Lunch

luunch

Tijdens de lunch krijgen de kinderen ook kooklessen die ze in de middag consumeren. Ontbijten, lunchen, snacken of een avondmaaltijd met collega’s of bezoekers klinkt voor de een als een nachtmerrie en voor een ander als kans. Werkende ouders op kantoor of op het terrein krijgen nu de mogelijkheid om in de middag samen met hun kinderen te lunchen.

diner

1. Ninja café
Onderdeel van vermaak en ontspanning. We brengen je mee naar de geheime hoofdkantoor van de ninja’s in Tokio City. Je hebt de instructie gekregen om bij de bamboe muur om je heen te kijken of er mensen meekijken. Met je telefoon kan je de geheime ingang openen. Bij binnenkomst worden jij en je tafelgenoten worden gescand en je legt je plicht af jullie de locatie geheim zullen houden. De poort gaat open en je loopt de waterbrug over. Je wordt verwelkomt door een ninja en naar je ruimte gebracht. Op de donkere binnenplaats zijn er pagodes geplaatst met meerdere verdiepingen. Je loopt wat bamboo brugjes en trapjes over en komt bij een pagode op de 2e verdieping uit. Jij en je tafelgenoten nemen plaats in aan de knusse tafel waar mooie japanse houtsnijkunsten afgedekt is met een glasplaat. Thee wordt ingeschonken en je klets lekker wat bij. De magic ninja komt langs met een aantal kaarttrucs en je kijkt met verbazing toe.
Voorgerecht wordt opgehaald door de ninja ober en plots hoor je overal geschreeuw, we worden aangevallen. De ninja’s komen van alle hoeken te voorschijn en je ninja ober stelt je gerust, je bent veilig met mij. Doe wat ik zeg. Terwijl er op de binnenplaats gevochten wordt worden alle bezoekers geëvacueerd. Alle gasten worden in een grote grot ondergedoken. Een groot spektakel in hoe de ninja je verdedigd en de vijand bij je vandaan houdt. De vijand is gevangen en vertelt waarom zij boos zijn en aanvallen. De ninja’s komen met een plan om tot vrede te komen en in de mooie musical met muziek en humor is het tijd aangebroken voor de hoofdgerecht. Iedereen neemt weer plaats in hun pagode nadat ze de hoofdgerecht hebben opgeschept en praten na over wat er gebeurd was.
De musical gaat verder en in het mooie einde wordt de dessertbuffet geopend. De kinderen krijgen ninja les en de ouders die tafelen nog even na. Tijd om de kinderen in bed te leggen en bij de uitgang zwaaien de ninja’s je uit. Een avondje om nooit meer te vergeten. Drie keer per jaar krijgt de show een vervolg met een nieuw verhaal en is onder de regie van de afdeling kunst en cultuur.

 

2. Spicy Wasabi 
Aan de sushi bar kun je lunchen en snacken tot aan middernacht. Op de lopende band komen de schoteltjes langs die vers bereid worden door de koks. De warme gerechten kan je bestellen en worden met een modeltrein bezorgd. Heb je gewoon even trek in een tussendoortje? 

 

3. Noodle heaven
Snel wat water koken voor je cup of noodles te behoort tot de verleden tijd. De rijke diversiteit aan noodles, ramen, verse groentes en vlees of vis zorgt er voor dat jij je honger op een snelle en gezonde manier kan stillen.

 

4. De Molen
De oer hollandse gerechten worden hier geserveerd. De frieten vliegen om de oren met de kers op de appelmoes. Waar de kroketten en de XL frikandel de heerlijke ongezonde rituelen de traditie niet kan breken. De boerenkool met de unox worst en een lekkere stamppot dekt dat ongeveer de lading voor de Nederlandse keuken. Om het beeld compleet te maken worden de pannenkoeken en poffertjes vers bereid net zoals de stroopwafels. Oh, en de laatste Rotterdamse uitvinding, niet geheel onbelangrijk, de kapsalon.

 

5. Het verborgen rijk
Een van de grootste en de oudste keukens komen uit een klein aziatische landje, China. Uit alle windstreken zijn er gerechten naar het kikkerlandje gehaald om kennis te laten maken met de echte chinese keuken. Uiteraard worden de Nederlandse bekroonde innovatie gerechten, babi pangang, en foe yong hai ook geserveerd, anders wordt je voor nepchinees uitgemaakt.

 

6. Steakhouse texas
Got meat? Desondanks dat het de mensheid goed zal doen door minder hier van te consumeren kan een goed stukje vlees toch echt niet ontbreken.

 

7. Vega Berliner
Het moderne mekka voor vegetariërs.

 

8. Soul food
Hier worden de diverse maaltijden met ziel en zaligheid bereid.

 

9. Fast food
Om je vingers bij af te likken: de hamburgers, gefrituurde kippenvleugels, och, heerlijk bij een film. In deze Amerikaanse Setting - verenigde staten

 

10. Robots only
Een omgeving waar op een ludieke manier voedsel voorbereid wordt met behulp van automatisering. De hobby van de automatiseringsafdeling is om alle stappen van de restaurant te automatiseren. Van het bereiden tot aan het serveren van de maaltijden. Van het schoonmaken tot aan het verwelkomen van de gasten.

 

11. Temperamente 
Mama die maakt de beste, dus dan zetten we deze mama's in de keuken en nemen we je mee naar de Italiaanse riviera met de mooie wijnen, pizza’s en pasta. Om af te sluiten met een dessert op de gondola

 

12. Ambrosia
De griekse keuken biedt meer dan alleen de Gyros.

 

13. New Delhi
Wil je lekker vuurspuwen in de zeer gevarieerde keuken uit India? Geniet van de entourage gastvriendelijkheid en leer hoe je ja en nee kan knikken/schudden.

 

14. Eğlence
Deze halal keuken brengt je mee naar de turkse wonderen. De kapsalon wordt daarentegen niet hier geserveerd.

 

15. Capetown
We nemen je mee in de Zuid Afrikaanse keuken.

 

16. Kichiri
De smakelijke pakistaanse keuken 

 

17. (Con)Fusion
De fusion keuken waar alle wereld bekende gerechten gecombineerd worden.

 

18. Cupido cafe
Romantisch uiteten? Wil je nieuwe mensen ontmoeten waar jij je leven mee wilt delen?

 

Restaurant Chef